Bemutatkozás

gasztro klub, pécs, pécs, ekf,Fiatal pécsi értelmiségiek az egyetemről kikerülvén azt tapasztalták, hogy munka mellett már egyre nehezebb az egyetemi bulik ritmusát felvenni, és hogy kevés lehetőségük van a kulturált kikapcsolódásra.

2008-ban megalakították a Pécsi Gastro Clubot, melynek tagjai céljainak megvalósítása érdekében létrehozták a Pécsi Gastro Club Közhasznú Egyesületet. Az alapítók elkötelezettek a gasztronómiai hagyományok ápolása mellett, valamint hiszik, hogy a csúcsgasztronómia és a konyhaművészet minden megnyilvánulása egy kulturális élmény, amely nem csak kevesek kiváltsága.
 
Az Egyesület elsődleges céljának tekinti a hazai és a nemzetközi konyhaművészet megismertetését a dél-dunántúli régió mikroközösségeivel, oly módon, hogy a gasztronómiai élmények mellé kulturális és oktatási, szakképzési tevékenységeket, valamint képességfejlesztő és ismeretterjesztő programokat társít.
 
Ezzel elősegíti a régió társadalmi kapcsolatainak felpezsdítését, a borfogyasztási kultúra hagyományainak megőrzését, valamint a magyar gasztronómia évszázadokkal ezelőtti fényének visszaállítását.
 

Amennyiben tevékenységünk felkeltette az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot!