Hírek

2010.11.22

I. Országos Extrém Grill Bajnokság

2010. április 16-án került megrendezésre az I. Országos Extrém Grill-bajnokság a Tavaszi Zsongás 2010 keretein belül. Egy teljes délutánra átalakult a Centrum Parkoló egy hatalmas grill partyvá, ahol a bevásárlókocsitól a mini grillsütőn át a lehető legváltozatosabb sütési módokat mutattak be a vállalkozó szellemű csapatok. A Pécsi Közgazdász Egyesület, a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség, az Ökozóna Környezetvédelmi Egyesület, a Pécsi Gastro Klub, a Pannon Borrégió, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, illetve a gasztronómia iránt elkötelezett civil szervezetek célul tűzték ki maguk elé, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék a minőségi, kulturált táplálkozás iránti igényt. Ezen gondolatok szellemében rendezték meg a Grill-bajnokságot a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozathoz kapcsolódóan, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig bárki kipróbálhatta grillező tudását. Természetesen az extrém grilleszközök még nem jelentettek biztos győzelmet – bár sok plusz pontot értek. Az ízek harmóniája, a megfelelő tálalás, a szezonalitás és a regionalitás volt a legfőbb pontozási szempont a neves zsűri számára.

Rózsa Gábor országos grillbajnok, BMI MGSZH részéről Kollár Istvánné, a rendezők részéről dr. Maza Norbert és dr. Molvay Norbert, továbbá Zsiga István az MNGSZ regionális elnöke, Schnitta-díjas éttermi mester, mint a zsűri oszlopos tagjai a legjobb szakmai tudásuk szerint pontozták a tálalt ételeket.

A kellemes tavaszi grill party hangulat meghozta mindenki étvágyát, a finomabbnál finomabb falatok hamar eltűntek a tányérokról, nem maradt éhen senki, s végül a zsűri is meghozta döntését.

A nyertesek:

I. Gastro Artist

II. RG-Stúdió

III. EKF Menedzsment Központ

Különdíj: Pécsi Közgazdász Egyesület

A „legfiatalabb szakács” díja: Urbán Márton (5 éves)