Hírek

2010.11.22

Virágos hollandia

Miep Kortleven, holland szakács, a Cooking for Love blog írója a Pécsi Közgazdász Egyesület és a Pécsi Gastro Club néhány szerencsés képviselőjét vezette be a gasztronómia rejtelmeibe egy augusztusi napon.

Ezen az estén Miep nemcsak a saját házi kertjüket és életformájukat mutatta meg, hanem egy egészen különleges gasztronómiai irányvonalba is betekintést nyújtott. A kezdeti ódzkodás és szkepticizmus ellenére a virágsaláta mindenkitt levett a lábáról, és ez még csak egy könnyed előétel volt, amit három fogás követett! Az ételek íz dúsak voltak, kifejezetten frissek és zamatosak, mely a kertjükben teljesen természetes módon, vegyszer használata nélkül termő alapanyagoknak és a sajátos „üvegházhatás” effektus előidézésének köszönhető.

A határtalan kedvesség, a szeretet, a figyelem, amit az este folyamán tapasztaltak és az az egyszerűség, mely az ételek ízét fenségessé tette, elmélkedésre sarkallt mindenkit. Látván ezt a természetes életmódot és ízlelvén az ételek tiszta ízét az ember átértékeli magában az eddigi tetteit és fogyasztási szokásait és a jobbra próbál utána törekedni, odafigyel étkezési szokásaira és embertársaira, rájön, hogy mennyivel jobb és egészségesebb így élni. Megfogalmazódik benne az új jelmondat: „vissza a természetbe”!